Tilbake til normale åpningstider under corona

18.mai er vi tilbake til de midlertidige åpningstidene på det private kundetorget på Djupvik og Stangnes.

Disse er:
Mandag og torsdag: 11.00 – 18.00
Tirsdag, onsdag og fredag: 08.00 – 15.00

Forbered deg på kø

Selv om FHI nå har lettet på restriksjonene, blir vi fortsatt å overholde de nasjonale og våre egne smittevernrestriksjoner. Vi ber derfor alle som skal besøke oss om å forberede sitt besøk før de ankommer kundeparken, og samtidig viser hensyn til andre kunder ved å levere fra seg effektivt.

Dette møter deg på kundetorget:

 • Er du eller noen i din familie syk eller har tegn på sykdom, skal du ikke oppsøke kundetorget.
 • Alle barn skal til enhver tid vente i bilen
 • Grunnet smittevern, kan ikke kundeveileder hjelpe deg å tømme bil/henger. Men kundeveileder er til stede for å hjelpe deg med hvor avfallet skal kastes.
 • Hold sosial distanse på minimum 1 meter.

Dette kan du gjøre for å hjelpe oss med å holde køen nede:

 • Mandager, samt ved åpningstider og ettermiddager er det erfaringsmessig mye kø. Har du mulighet, så legg gjerne besøket ditt utenom disse tidene.
 • For våre kunder som kommer etter klokken 15.30 vil det av erfaring være kø. Vi gjør vårt beste til å få unna køen, og håper på tålmodighet og forståelse fra våre kunder.
 • Sorter avfallet ditt godt hjemme. Bruk gjerne oppbevaringsposer til forskjellige type avfall. Det gjør det raskere når du skal tømme bil/henger på kundetorget.
 • Pakk bil /henger ut fra oppgitt kart på din miljøstasjon. Se hva som skal av først og legg dette øverst (i den grad det er mulig)
 • Er du usikker på hvordan noe skal sorteres, kan du kontakte oss eller søke opp avfallet på vår nettside: https://www.hrs.no/hrs-husholdning/kildesortering/


Oppdatert: 8.mai:
Våren er sånn smått ankommet Nord-Norge. Det betyr at vi har mange kunder som har behov for å besøke oss etter ryddeaksjoner hjemme.
Mandag 11. mai til og med torsdag 14.mai, utvider vi derfor åpningstidene på Djupvik og Stangnes til kl 08.00 – 18.00. Merk at vi fredag 15. mai har vi åpent 08.00 – 15.00


Sak fra 27. april: Husk å holde avstand når du besøker våre anlegg

Det våres og det betyr at vi får flere kunder inn på anleggene våre. Vi følger de nasjonale rådene for antall biler vi kan ta inn på kundetorget, som betyr at det kan oppstå kø.

For å bidra til å minske køen ønsker vi at våre kunder skal
– sortere hjemme og pakke bil og henger slik at det som skal av først, pakkes øverst. Se eget avsnitt under. Det går kjapt for deg og vi kan få unna køen.
– kun en person pr bil tar seg av å kaste avfallet. Alle barn og unge må vente i bil og ikke gå rundt på kundetorgene.
– Hold sosial distanse på minimum 2 meter både til våre kundeveiledere og andre kunder.

Nye midlertidige åpningstider

Fra 20. april endrer vi midlertidig åpningstidene på Stangnes og Djupvik miljøpark.
Privatkunder:
Mandag og torsdag: 11.00 – 18.00,
Tirsdag, onsdag og fredag: 08.00 – 15.00
(miljøstasjonene i andre kommuner har egne åpningstider)
Næringskunder: mandag- fredag 08.00 – 15.00

Vi har forståelse for at mange av våre kunder og innbyggere har behov for å få kastet avfallet sitt. Når vi nå åpner våre anlegg, forventer vi også derfor stor pågang. Derfor har vi lagt inn begrensninger for å kunne ta høyde for å kunne drifte noenlunde normalt, men samtidig smittefritt.

Kan jeg besøke anlegget?

Skal du pusse opp, finn et sikkert sted du kan lagre avfallet inntil videre. Det kan være feks under en presenning ute eller i kjelleren. Vi forventer mye trykk på kundetorget. For å unngå lange køer, ber vi om at de som har mulighet til å lagre avfallet hjemme gjør dette til det værste trykket har roet seg.

Er du eller noen i husholdningen din syke eller har symptomer på sykdom, skal du ikke under noen omstendigheter besøke anlegget. Ta kontakt med oss for å se på alternative løsninger om du må bli kvitt avfall.

Hva møter meg når jeg kommer på anlegget?

 • Anleggene på Stangnes og Djupvik
  Privatkunder:
  Mandag og torsdag: 11.00 – 18.00,
  Tirsdag, onsdag og fredag: 08.00 – 15.00
  Næringskunder: mandag- fredag 08.00 – 15.00
 • Miljøstasjonene har egne åpningstider (klikk her for å finne din miljøstasjon)
 • Besøkende blir regulert inn i puljer på anlegg via lys/manuell bemanning. Vennligst overhold dette.
 • Belag deg på å måtte vente i kø.
 • Opphold deg i bilen når du sitter i kø.
 • Sorter avfallet før du kommer til oss
 • Alle barn skal sitte i bilen under besøk hos oss
 • Kundeveileder vil ikke kunne hjelpe deg med å tømme bil/henger, men vil være tilgjengelig for å kunne veilede deg.
 • Hold avstand. Minst 2 meter avstand mellom deg og kundeveileder/andre kunder.

Hvordan forbereder jeg meg før jeg skal på kundetorget?

 • Alt avfall skal sorteres hjemme.
 • Alt grovavfall skal sorteres i gjennomsiktige avfallssekker. Vi tar ikke i mot avfall i sorte eller fargede avfallssekker. Det vil heller ikke være mulighet til å sortere avfall ut fra fargede/sorte avfallssekker på anlegget. Møbler, materialer og store avfallstyper, eller avfall som pappesker, E-avfall, farlig avfall OL trenger selvsagt ikke å bli pakket i sekker.
 • Når du pakker bilen/hengeren, ta utgangspunkt i oversikten som viser hvor de forskjellige avfallstypene skal kastes. (Klikk her for å finne oversikt over din miljøstasjon/kundetorg) Det som må av først må pakkes øverst/lettest tilgjengelig. Det blir ikke muligheter for å kjøre flere runder på kundetorget eller parkere for å gå på kryss og tvers på kundetorg.
 • Er du usikker på hvordan du skal sortere, kan vi anbefale denne siden på vår hjemmeside. Her har du også muligheter til å skrive inn søkeord (f.eks. impregnerte materialer) så får du opp hvordan dette skal sorteres. Er du fortsatt usikker, ta kontakt med oss.

Vi oppfordrer alle til å ikke belaste gjenvinningsstasjonene mer enn absolutt nødvendig og at man hensyntar smitterisikoen. Dette er viktig for å sikre god kapasitet til håndtering av innlevert avfall på en trygg måte. Vi forbeholder oss retten til å gjøre nødvendig endringer av åpningstider og restriksjoner, dersom smittevernreglene ikke overholdes.

Tusen takk for at du bryr deg!


Sak fra 27. mars 2020: I uke 14 har vi delvis åpning av næringstorgene på Stangnes og Djupvik.

30.mars vil vi ha delvis åpning av næringstorgene på Djupvik og Stangnes. Vi vil fortsatt ha fokus på egne og nasjonale retningslinjer for smittevern. Det betyr at vi blir å ha begrenset åpningstid, og vurderer kontinuerlig om vi må sette inn ytterlige tiltak for å overholde disse reglene, eks begrensning av antall kunder inne på kundetorg samtidig. Dette kan føre til kø, og vi håper våre kunder har forståelse for dette.

For næringskunder vil åpningstidene i uke 14 (30.mars -3.april) være:
mandag – fredag: 09.00 – 14.00

Uke 15 har vi stengt.

Inntil videre tar vi kun betaling via Vipps. De av våre kunder som har konto hos oss, sender vi faktura som vanlig.

Privatkunder

Vi vil opprettholde stengt kundetorg for våre privatkunder. Etter påske vurderer vi å åpne våre anlegg både for næring og husholdning, sett dette kan gjøres på en forsvarlig måte med tanke på smittefare. Vi vil selvsagt komme tilbake med mer informasjon når vi har noe klart.

Vi minner om de nasjonale rådene om å ikke starte på store oppussingsprosjekter i denne tiden. Og du likevel pusser opp, må du belage deg på å oppbevare avfall hjemme inntil videre eller for eksempel leie container for å få avhentet oppussingsavfallet.

For private kunder som har andre særskilte behov som ikke kan vente, ber vi dere å ta kontakt med oss. Hver henvendelse blir da vurdert enkeltvis og er den kritisk finner vi en løsning for dere. Kontakt oss på 769 22 000


Sak fra 16. mars 2020: Avfallshåndtering er en samfunnskritisk tjeneste som kan få store konsekvenser dersom den ikke blir gjennomført. Vi i HRS har fokus på å holde smitterisikoen for våre ansatte så lav som mulig og må derfor gjøre tiltak for å redusere smittefaren.

Vi stenger anleggene våre

Vi må skjerme våre ansatte som driver med samfunnskritiske oppgaver. Vi vil derfor fra 16. mars stenge alle våre kundetorg, miljøstasjoner og administrasjon. Dette vil i første omgang gjelde fram til mandag 30. mars, men kan bli forlenget avhengig av utviklingen av smitten. Dette gjør vi etter anbefaling fra vår bransjeorganisasjon, Avfall Norge.

Vi blir fortsatt å hente avfallet hjemme hos privatpersoner. Vi anbefaler at man prøver å holde avfallsmengdene nede ved å komprimere avfallet så mye som mulig. Dette kan du som innbygger gjøre for å være behjelpelig for våre sjåfører:

 • For å hindre smitte, skal alle avfallsposer til restavfall være godt knytt.
 • Dunkene må ikke være så fulle at ikke lokkene går igjen.
 • Avfallet må ikke presses ned i dunken, da det vil sette seg fast og kunde opplever at bare halve dunken blir tømt. Vi vil ikke ha mulighet for ekstratømming og kunde vil da få et problem med store mengder avfall.
 • Vi ønsker at våre sjåfører i denne perioden har minst mulig kontakt med personer. Vi ønsker derfor at våre innbyggere og kunder tar kontakt med kundeservice ved spørsmål.

Særskilte behov

Personer med særskilte behov kan ta kontakt med oss på 769 22 000. Vi vil vurdere hver situasjon. Men for å gjøre vårt for å begrense smittefaren, vil det kun være kritiske tilfeller hvor vi slipper personer inn portene våre. I disse tider håper vi på forståelse for det.

Hva med bedrifter?

For våre kunder som har henting av avfall i dag, vil vi fortsette med dette.
Har du behov for endringer i tømmefrekvensen grunnet dagens situasjon, ber vi deg ta kontakt med oss på epost.

Kunder som til daglig kommer innom oss med avfall, vil ikke kunne gjøre dette i denne perioden. Har du behov for henting av avfall, ta kontakt med oss så finner vi en løsning for å hjelpe bedriften din i denne perioden.

Ta gjerne kontakt med oss via epost, så hjelper vi deg så godt vi kan.
Kundeservicenarvik@hrs.no
kundeserviceharstad@hrs.no
Dette gjelder kun næringskunder.

Har du særskilte behov, må dette avklares på forhånd med oss via telefon eller epost. Hver situasjon vil bli vurdert, men for å begrense smittefaren må vi også være ganske strenge på hvem vi kan slippe inn portene våre. Vi håper selvsagt på forståelse for dette i disse tider.

Vi vil holde vår nettside oppdatert med utviklingen. Se gjerne der om informasjon, før du tar kontakt med oss på telefon eller epost.

Sist oppdatert: 18. mai 2020