Nedgravde løsninger

Nedgravde avfallsløsninger er en fremtidsrettet og brukervennlig avfallsløsning for sortering av avfall. De har til felles at de har innkastet over bakken, og oppsamlingsbeholderen under bakken. Dette gjør at de tar veldig liten plass sammenlignet med de tradisjonelle avfallsbeholderne.

Nedgravde løsninger kan derfor være et godt alternativ for borettslag og sameier, samt i nabolag og områder hvor det er trangt om plassen.

 

Fordeler med nedgravde avfallsløsninger

  • Plassbesparende
  • En ryddig, renslig og estetisk god løsning
  • Reduserer luktproblemer siden det er stabilt lav temperatur hele året
  • God kapasitet
  • De er sikre i bruk og enkle å vedlikeholde
  • Universal utforming
  • Fremtidsrettet og brukervennlig

 

Delvis nedgravde løsninger

Det finnes to typer nedgravde løsninger; helt nedgravd og delvis nedgravd. Vi tilbyr per dags dato de delvis nedgravde løsningene. De er enklere og rimeligere enn de helt nedgravde containerne. På delvis nedgravde løsninger er oppsamlingsbeholderen gravd 1,5 meter under bakken, mens delen der innsamleren vil være er ca. 1,2 meter over bakken. Beholderne leveres i ulike størrelser. De vanligste er 1,5 m3, 3 m3 og 5 m3. Beholderne har store innkastluker, som kan påmonteres lås ved behov.

 

Eksempler på delvis nedgravde løsninger:

 

Anskaffelse

Nedgravde løsninger er ikke standardløsning i våre kommuner, men vi har erfarne ingeniører som jobber spesielt med disse løsningene. De kommer gjerne på en befaring for å diskutere mulighetene med deg.

Send en e-post til vår prosjektleder Gerard Zuidhoek (gerard.zuidhoek@hrs.no) dersom du ønsker å se på mulighetene for å få en nedgravd avfallsløsning til ditt borettslag eller nabolag.

Sist oppdatert: 10. november 2022