Forrige uke dro hele regionens miljøsjef, Humlix, for å overrekke den gjeve gevinsten.

Barnehagen har deltatt i returkartonglotteriet i alle år, men har de siste årene intensivert innsatsen, både på deltakelsen i lotteriet, men også på kildesortering generelt.

– Vi tror det er viktig å starte tidlig med gode vaner hos barna, så kan de dra hjem og lære opp foreldrene, sa en ansatt med et smil.

Vant for første gang

Til tross for mange år med «skyll-brett- og stapp» er det første gangen barnehagen har trukket vinnerloddet i returkartonglotteriet.

– Dette var veldig gøy. Pengene kommer godt med, vi har ikke rukket og tenke over hva vi skal bruke de på enda, men de må jo brukes på barna, sier de.

Belønning for innsatsen

Det var blant kartongene samlet inn i Harstad kommune at den heldige vinneren ble trukket ut. Vi i HRS er glade for å være med på å belønne flinke kildesorterere.

– Dette er helt klart en hyggelig del av jobben. Både organisasjoner, bedrifter og privatpersoner som er flinke til å sortere og levere inn kartongene sine kan bli belønnet for miljøinnsatsen, sier Tonje Thune, kommunikasjonssjef i HRS.

– Å gjenvinne kartonger er langt mindre energikrevende enn produksjon av papir fra nytt trevirke. Derfor er det også en stor gevinst for miljøet når folk skyller, bretter, stapper og leverer inn kartongene sine, legger hun til.

Hun oppfordrer alle til å ha en sprittusj liggende lett tilgjengelig på kjøkkenet.

– Det gjør det lettere å huske og skrive på kartongen, sier hun, og legger til at det kun er en vanesak.

Kort om returkartonglotteriet

  • Alle kan delta og vinne i lotteriet.
  • Deltager skriver navn og telefonnummer på den de vil skal vinne på kartongen.
  • Lever den så til din kommunale innsamlingsordning – og vipps så var du og med i neste trekning.

Les mer om ordningen her.

Foto: Grønt Punkt Norge