Vi støtter årets TV-aksjon

Hvert år dumpes åtte millioner plast ut i havet. En fjerdedel av denne plasten havner i havet i Sørøst-Asia. Midlene fra årets TV-aksjon er derfor øremerket tiltak for å hindre dette i land som Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

Engasjerte innbyggere

Her i Norge og i vår region har vi mange engasjerte som stiller opp på dugnad for å rydde strendene våre. Vi har mange som plukker opp søppel man finner på gata eller i naturen og kaster det i nærmeste boks.

Den jobben hver og enkelt av dere gjør er fantastisk. Og vi i HRS setter så pris på at dere også har lyst å sørge for at vi har det fint rundt oss.

Likevel ser vi at strendene vi ryddet i fjor, har både nytt og gammelt søppel liggende. Det er i hovedsak tre måter avfallet havner i naturen. Det kommer med havstrømmer og blir skylt i land, man rydder ikke opp etter seg etter man har vært ute i naturen eller at den brusflasken man satte fra seg på gata ble tatt av vær og vind og havnet til slutt i fjæra eller i havet.

Hva kan jeg gjøre?

Det er mye vi kan gjøre her hjemme for å få det litt bedre rundt oss. Skal du ut å gå, ta med deg en arbeidshanske og en plastpose. Ser du noe avfall som er på veie, kan du plukke det med deg og kaste det i nærmeste avfallsdunk.

Når du er ute, kan du passe på at ikke noe avfall er gjenglemt etter grilling i fjæra eller lunsj på fjellet. Det er også lov å si ifra til de man er sammen med at de ikke skal forsøple.

Link til HRS.no: Slik kommer du i gang med Strandrydding

Link til HRS.no: Kjempeinnsats av skolene i Harstad

Link til iHarstad – krever abbonement: https://iharstad.no/det-er-ikke-skatter-dykkerklubben-finner-paa-havets-bunn/11.10-09:07

Men selv om vi er flinke i vår region, så er det store deler av verden hvor man ikke har likt fokus på forsøpling som hos oss. At TV-aksjonen har et så godt fokus på plastproblematikken i havet er supert. Vi må alle bidra for å kunne få en mer søppelfri verden. HRS har støttet årets TV-aksjon og vi oppfordrer de som kan til også å støtte aksjonen.

Link: Her finner du mer info om årets TV-aksjon og hvordan du kan bidra.

Samtidig takker vi våre innbyggere for all den gode jobben dere gjør med ruskenaksjoner, strandrydding og at dere plukker opp avfall på avveie fra bybildet og naturen.

Tusen takk for at også du bryr deg! 💚

Sist oppdatert: 16. oktober 2020