Strandryddeuka er utsatt

Grunnet koronautbruddet er årets Strandryddeaksjon utsatt til høsten 2020.

Strandrydding er et svært positivt tiltak som har ført til at kjempemange i vår region har tatt med seg både venner, familie, nabolag, lag og foreninger og ikke minst arbeidsplassen sin ut i fjæra og ryddet den for marint avfall.

Utsatt, ikke avlyst ryddeaksjon

I løpet av disse tre årene hvor vi har arrangert Strandrydding har våre dyktige innbyggere ryddet nesten 100 tonn marin avfall fra fjæra.

Også i år ønsket vi å kjøre en strandryddeaksjon. Men vi viktigere er det å overholde de nasjonale rådene for å hindre en eventuell smitte. Da kan vi ikke sette i gang aksjoner hvor sjansen for at flere enn fem personer er i samme område. Sammen med Hold Norge Rent, som står bak aksjonen nasjonalt, ønsker vi derfor å gjennomføre årets Strandryddeaksjon til høsten.

Vil du gjøre en innsats nå?

  • Leit etter havfruetårer i fjæra. Havfruetårer eller nurdles er plastpellets som kommer fra plastproduksjonen som er kommet ut i havet og dukker opp i fjæra. Disse forveksles ofte med mat og spises av både marint liv og sjøfugler. (Mer info om havfruetårer, se denne linken)
  • Registrer avfallet allerede nå i den nye ryddeportalen; Ryddenorge.no, og vær klar til høstens strandryddeaksjonen. Den nye portalen er oppgradert versjon av ryddeportalen vi tidligere har brukt. Data fra den gamle ryddeportalen er overført til den nye. Det betyr at har du logget deg inn på den gamle, fungerer innloggingen på den nye.
  • Adopter en bit av Norge. Har du et område du synes er ekstra vakkert og ønsker å bidra til å holde det fritt for søppel? Da kan du adoptere din egen bit av Norge, som du kan rydde når det er strandryddeaksjoner. Les mer om dette her: Min bit av Norge
  • #FemForHvalen. Ser du avfall når du er ute og går, plukk det med deg og kast i nærmeste avfallsbeholder.

Bli med til høsten

Vi tar av oss hatten for den jobben dere alle har gjort for å gjøre det pent for oss – og bedre for naturen og dyrelivet i våre nærområder. Så håper vi at dere vil være med når vi kjører Strandryddeaksjonen mot høsten 2020.

Vi har fått mange flotte bilder fra dere som har vært i aksjon. Her er noen bilder fra fjorårets ryddeaksjon. (Alle med tillatelse fra fotograf)

Tusen takk for at du bryr deg!

Sist oppdatert: 14. april 2020