Skrev navnet på drikkekartongen – vant 100.000 kroner

Denne uken fikk Hålogaland Ressursselskap den hyggelige beskjeden at vi hadde ikke en, men to vinnere av Returkartonglotteriet for tredje kvartal. En kvinne fra Harstad hadde vunnet 10.000 kroner, mens en mann fra Narvik hadde vunnet hovedpremien på 100.000 kroner.

Måtte dobbeltsjekke nummer

Bjarne Hansen fikk denne uken en telefon fra HRS.

– Jeg var på jobb og kjørte på ei rute. Så da telefonen ringte, var det første jeg tenkte «Ka faken e d her for nå?». Men etterhvert fikk jeg med meg at det var fra HRS og at jeg hadde vunnet i Returkartonglotteriet, forteller Hansen.

Å få beskjed om at man har vunnet 100.000 kroner over telefonen, høres nesten for godt ut til å være sant. Derfor turte ikke Bjarne å nevne dette til noen og i alle fall ikke fruen. Dette måtte nemlig sjekkes nærmere opp. Derfor googlet han telefonnummeret og sjekket opp at den ansatte faktisk jobber for HRS. Og først da gikk det opp for han at han hadde vunnet.

-Jeg sa det til fruen og hennes reaksjon var «Du kødder» – eller noe i den duren, forteller Hansen.

Og premien kommer godt med.

– Vi skal oppgradere et elektrisk system i et hus, så en god del av premien vil nok gå til det. Så får vi se hva som eventuelt blir igjen og hva vi skal bruke det til, sier han.

En kubbe med navn og nummer

Med denne drikkekartongkubben vant Bjarne 100.000 kroner.

Bjarne hadde brettet og stappet 7 drikkekartonger inn i en 8. Skrevet på navn og telefonnummer og levert drikkekartongkubben til gjenvinning.

-Det er ikke så ofte jeg skriver på navn og nummer, men denne gangen gjorde jeg det, forteller Hansen.

Hos HRS trekker vi ut et visst antall drikkekartonger og kartongkubber fra avfallet. Dette er lokale lodd som sendes inn til Grønt Punkt, som gjennomfører den nasjonale trekningen. Når den nasjonale trekningen er gjort, får 29 vinnere beskjed om at de har vunnet 10.000 kroner, mens en heldig vinner får beskjed om at han/hun/de har vunnet 100.000 kroner. Denne trekningen gjennomføres fire ganger i året.

Lever drikkekartongen i dunk med blått lokk.

Når HRS ruller ut den nye avfallsordningen, skal drikkekartongene leveres i dunk med blått lokk.

-Vi lagrer dette sammen og når vi gjennomfører trekningen henter vi ut enkeltkartonger og drikkekubber fra papiravfallet, sier daglig leder i HRS Husholdning, Line Dalhaug. Hun forteller at drikkekartong og papir blir ettersortert når de sender dette videre. Det blir imidlertid ikke bølgepapp, og derfor må bølgepapp sorteres for seg selv.

– Når det kommer til returkartonglotteriet, har vi vært så heldig at vi jevnt over har hatt vinnere fra vårt område. Men så vidt jeg vet, er det første gang vi har hatt en vinner som har fått 100.000 kroner. Og det er jo ekstra artig, forteller Dalhaug.

Hun håper at dette fører til at flere skriver på navn og nummer og leverer drikkekartongene sine til gjenvinning.

– Skriver du navn og nummer på en enkeltkartong, er du med i trekning om 10.000 kroner. Mens leverer du en kubbe med drikkekartonger er du med i trekningen om 100.000 kroner. Bare husk å skrive på navn og nummer, avslutter Dalhaug.

Her kan du lese mer om Returkartonglotteriet og hvordan du kan deltar.

Sist oppdatert: 19. november 2019