Dette med bakgrunn i det nylig oppgraderte fellespunktet i krysset ved Framnesveien og Punktveien.

Bakgrunn for endringene

Vi ønsker å tilby moderne og funksjonelle løsninger for våre innbyggere, med innsamlingsmetoder som tilfredsstiller fremtidens krav til kildesortering. I samarbeid med våre eierkommuner jobber vi derfor nå med å få etablert flere fellespunkter i tettbygde strøk. Fellespunktene vil bli utstyrt med nivåmålere som skal regulere tømmefrekvensen framover. Med nivåmålere installert unngår vi unødvendig kjøring for å tømme halvfulle beholdere. Flere fellespunkter vil dermed bidra til at vi sparer miljøet med mindre kjøring, i tillegg til at det vil effektivisere driften vår slik at vi forhåpentligvis kan klare å holde gebyrene nede – til tross for stadig strengere krav til sortering fra myndighetene.

Fordeler

Det er mange fordeler med å være knyttet til et felles avfallspunkt:

  • Miljøvennlig
  • Man slipper å forholde seg til tømmedager
  • Ryddigere på egen eiendom (man slipper fem avfallsbeholdere)
  • Ingen beholdere som velter på stormfulle dager

Hvor er fellespunktet plassert?

Det nye fellespunktet er plassert på Framnes. I krysset mellom Framnesveien og Punktveien.

Hvem skal benytte seg av fellespunktet?

Fellespunktet skal benyttes av abonnenter med adresse i:

  1. Punktveien Borettslag, Punktveien 1
  2. Nordly Borettslag, Punktveien 2A og 2B
  3. Framnesveien Borettslag Al, Framnesveien 98

Merk! Dette fellespunktet skal kun benyttes av beboere på disse adressene.

Når hentes gamle beholdere inn?

Beholderne hentes inn ved neste oppsatte tømmedag. Beholderne må settes frem ved neste tømmedag uavhengig av om de er fulle eller ikke. La de stå fremme til de er hentet.

Hva skal sorteres?

På dette returpunktet sorteres matavfall, papir og drikkekartong, plastemballasje, glass- og metallemballasje og restavfall. Med andre ord de samme avfallstypene som vi allerede er kjent med å sortere hjemme.

      

Klikk på symbolene for å se hva som skal kastes i de ulike beholderne.

Bioposer til matavfall kan hentes hos Rema 1000 Frydenlund eller Coop Extra Frydenlund (henvend dere til personalet).

  • Matavfall kastes i knytte bioposer
  • Emballasje av glass og metall/hermetikk kastes rett i dunk uten plastpose
  • Papir og drikkekartong kastes rett i dunk uten plastpose. (Obs! Ikke bølgepapp. Bølgepapp leveres gratis til miljøstasjonen)
  • Plastemballasje kastes i knytte plastposer
  • Restavfall kastes i knytte plastposer

OBS! Bølgepapp skal IKKE i beholderen for papir og drikkekartong. Bølgepapp leveres gratis til din nærmeste miljøstasjon.

Last ned vår sorteringsguide her.

Unngå forsøpling

Det skal ikke under noen omstendigheter hensettes avfall ved de felles returpunktene, der husholdningsavfallet leveres. Alt av grovavfall; det vil si ombruksvarer, farlig avfall, elektrisk avfall, hageavfall, bygg- og rivningsavfall, jernskrap, møbler og større gjenstander skal sorteres og leveres på en av våre miljøstasjoner. Avfall som settes ved siden av containerne på returpunktet forårsaker forsøpling og masse merarbeid. Fugler, vær og vind sprer også dette avfallet utover, hvilket betyr at miljøgifter i avfallet kan medføre alvorlig forurensing. Forsøpling på returpunkter kan føre til anmeldelse.

Hvordan levere grovavfall?

Alle abonnenter som betaler renovasjonsgebyr har levering av 6m3 grovavfall inkludert i renovasjonsgebyret, pr kalenderår. For å levere grovavfall på en av våre miljøstasjoner er du imidlertid nødt til å identifisere at du har betalt renovasjonsavgiften. Dette gjør du ved å bruke HRS-kortet, eller ved å laste ned appen MiljøID (fungerer som et digitalt HRS-kort).

Last ned fra Google play

Last ned fra Appstore

Det er den som får tilsendt det kommunale renovasjonsgebyret/er registrert som eier av eiendommen som må laste ned appen (man kan dele tilgang med andre medlemmer i husstanden i etterkant).

Dersom du bor i et borettslag/sameie, og ikke har HRS-kort, må du ta kontakt med styreleder for å høre hvordan det fungerer hos dere.