Nye tømmedager i Narvik kommune

Nå blir det nye tømmeruter i Narvik kommune. Foto: Harald Harnang

Fra og med mandag 28.juni legger vi om rutene våre i Narvik kommune. Det betyr at innbyggerne våre i Narvik kommune vil få nye tømmedager og nye rutiner for framsetting av dunker.

Slik finner du dine nye tømmedager

Endringene er allerede oppdatert i appen, Min Renovasjon. Har du lastet ned appen og satt på varsling, vil du automatisk få varsel om hvilke dunker som skal settes fram i forkant av ny tømmedag. Du kan også gå inn på appen nå, for å se hva som er dine nye tømmedager. Du kan også finne oppdatert informasjon om tømmedager på vår tømmekalender på web. Klikk på lenken under og skriv inn din adresse.
Link: Tømmekalender på web

Ekstra tømmedag

Når vi gjør endringer i tømmerutene, kan det medføre at noen innbyggere får ekstra langt intervall mellom gammel og nye tømmedager. Dersom det er over en ukes forskyvning, vil vi sette opp en ekstra tømmedag for disse abonnentene. Dette for å unngå at dunkene blir for fulle. Også ekstra tømmedag vil bli lagt inn i appen og tømmekalender på web for de det gjelder.

Plasser dunken riktig vei

Vi jobber med å få limt på nye piler på lokkene på dunkene. Husk likevel at lokkets åpning skal plasseres mot vei. 

En av grunnene til endringene er at vi blir å kjøre mer med sidelaster. Også i de områdene hvor vi tidligere har kjørt med baklaster. Når vi kjører med sidelaster har vi en bil med automatisk

arm som plukker opp dunkene og tømmer disse i et av de to kamrene via hullet i toppen på bilen. Det stiller også nye krav til plassering av dunkene. Alle dunkene skal nå plasseres med lokket mot veien og håndtaket mot fortauet. Plasseres dunkene feil vei, vil ikke dunkene bli tømt ettersom den automatiske armen ikke vil få tak på dunken slik at den kan bli tømt.

Under kan du se en kort video om hvordan avfallet du har sortert forblir sortert også i sidelasteren.

Utvidet tømmetider

Vi blir også å kjøre flere ruter på ettermiddagstid. Derfor er det også viktig at dunkene er tilgjengelig for oss mellom klokken 07.00 og ut over kvelden på tømmedag. Har ikke dunken din blitt hentet i løpet av dagtid, så la dunken bli stående. Er dunken din ikke tømt til morgenen etter tømmedag, kan du melde dette inn til oss, for eksempel ved å sende melding via appen vår, Min Renovasjon.

 

 

Sist oppdatert: 25. juni 2021