Nå må alle i Kjøpsvik og Ibestad skaffe seg HRS-kortet eller appen MiljøID

På miljøstasjonene i Kjøpsvik og Ibestad har det frem til nå vært mulig å oppgi navn/adresse ved levering av grovavfall. Denne formen for registrering vil ikke lenger være mulig i 2022.

Fra 1.januar 2022 må alle som skal besøke miljøstasjonene våre i Kjøpsvik og Ibestad identifisere seg med HRS-kortet eller appen MiljøID ved ankomst. Det er også slik det praktiseres ved alle de andre miljøstasjonene våre.

Hvorfor?

Alle privatpersoner som betaler renovasjonsgebyr har inntil seks kubikk grovavfall man kan levere gratis til miljøstasjonen hvert år. For å kunne identifisere at du har betalt renovasjonsavgiften og dermed kan levere avfall vederlagsfritt, må du identifisere deg med HRS-kortet eller appen MiljøID når du besøker oss. Hvis du ikke kan identifisere deg må du betale for leveringen. Det koster kroner 350 pr kubikk. Ved årsskifte fylles ny kvote på kortet.

MiljøID

Appen MiljøID fungerer som et digitalt HRS-kort.

Når du kommer til miljøstasjonen, åpner du appen og lar en av våre kundeveiledere skanne QR-koden som du finner under «identifisering» på appen. Fordelene med denne appen er at du har oversikt over alle dine registrerte eiendommer, du har full kontroll på hvor mye du har brukt av den inkluderte kvoten din, og det er i tillegg enkelt å dele tilgangen med andre husstandsmedlemmer.

Les mer om MiljøID-appen her

Her finner du link til nedlasting av app for
Google Play (android)
App Store (iphone) 


HRS-kortet

Foretrekker du å ha et fysisk kort til å identifisere deg med kan du bestille et HRS-kort.

HRS-kortet kan bestilles enkelt her: Bestill HRS-kort

Dersom du trenger hjelp eller har noen spørsmål kan du ringe oss på tlf 76 92 20 00 eller sende en e-post til kundeserviceprivat@hrs.no.

Ved første gangs utsendelse av HRS-kort til en adresse er dette gratis. Husk også at HRS-kortet følger eiendommen. Ved flytting skal derfor HRS-kortet ligge igjen til ny eier. Om man mister kortet, eller at kortet ikke følger med når man overtar en bolig, koster det kr 275,- for å få tilsendt et nytt.

 

Hva er grovavfall?

Grovavfall er større gjenstander, som møbler, sykler, spisebord, senger, trevirke og liknende.
For private husholdninger er det vederlagsfritt å levere farlig avfall (inntil 1.000 kg), bølgepapp og EE-avfall (telefoner, el-verktøy, batterier, komfyrer og liknende).

Usikker på sortering? Klikk deg inn på www.sortere.no, og skriv i søkefeltet det du lurer på, feks lampe så får du opp hvor det skal sorteres. Husk å velge din kommune/by der du får spørsmål om dette.

 

Hvor mye er en kubikk?

En kubikk er en meter i bredde, en meter i lengde og en meter i høyde. Vi anbefaler å prøve å flatpakke større møbler, som bokhyller og liknende, dersom dette er mulig. Dette gjør det enklere for både kunde og kundeveileder å bli enige om størrelse på mengden avfall.

Dersom du har mer enn seks kubikk per år, koster det 350 kroner per kubikk du leverer ekstra.

 

 

 

Sist oppdatert: 2. desember 2021