Visste du at jenta i filmen elsker å danse,
at hun syr og har utrolige 450 kjoler i skapet?

Filmen vår “Tusen takk for at du bryr deg” viser for en fantastisk region og natur vi bor i.
Filmen med den friske jenta som tar oss med rundt til ulike steder for så å konkludere runden med: – Steike, har vi det ikkje fint?.

Hanne Johnsen Handå er født i Narvik, men flyttet til Harstad fem år gammel da meieriet i malmbyen ble nedlagt.

– Storesøsteren min og jeg ble med foreldrene våre mer eller mindre frivillig på turer i skog og mark. Etter hvert ble jeg glad i å bruke naturen til telting, fisking eller bare til gode turer i flott terreng. I dag er jeg glad foreldrene våre tok oss med og lærte oss å sette pris på naturen.

Det handler om å bry seg

15 år gammel ble Hanne med i Natur og Ungdom som er den største miljøorganisasjonen for unge i Norge. Og i dagens vennekrets er de fleste miljøbevisste og bryr seg. Er det ikke det mye handler om – å bry seg?

Var det mye snakk om miljø og naturvern da du vokste opp i Harstad?

– Nei, egentlig ikke. Gleden ved å bruke naturen kom gradvis og etter hvert ble jeg mer og mer bevisst betydningen av å ta vare på den.

Ta vare på kloden?

– Det begynte vel ikke der, men mer i det små. Vi kastet ikke søppel på turene våre. Vi plukket åpenbart søppel og vi begynte å sortere hjemme. Også i vennekretsen utviklet vi en stadig større forståelse for naturen og også de globale samenhenger der mye begynner med hver enkelt av oss. Det er i hvert fall det vi helt sikkert kan styre selv.

Fin oppvekst i Harstad

Det var ikke bare natur og miljø i din ungdom?

-Nei, selvsagt ikke. Etter en kort fotballkarriere ble det veldig mye dans og teater for meg. Også elsket jeg å sy. Jeg begynte også på Ungdommens hus og fikk mange venner som jeg beholder vennskapet med den dag i dag.

Var det noen som var med å utvikle deg som danser?

– Jeg begynte på Kulturskolen og her var Marianne Noreng en av flere meget dyktige
dansepedagoger som inspirerte meg og fikk frem kvalitetene mine i dans. Som en naturlig følge av interessene ble det musikk, dans og drama på Heggen videregående skole. Vi har gode, men for få tilbud for de som drive med kultur.

Kanskje var det derfor du tok kulturstudier?

– Ja, men først ble det ett år på Romerike Folkehøgskole etter endt videregående. Så dro jeg videre til Lillehammer og tok en Barchelor i Kulturprosjektledelse.

Du virker strukturert og målbevisst?
-Nja, kanskje. Det viktigste har vært å holde på med noe jeg liker og kanskje har et talent for.

Tilbake til forsiden

Hanne Johnsen Handå møter du i inspirasjonsfilmen vår: “Tusen takk for at du bryr deg.”