Disse sekkene vil etter hvert forbys

Den siste tiden har vi fått en del spørsmål etter en pressemelding fra et annet renovasjonsselskap ble trykket i aviser i vår region. Her var det fokus på at renovasjonsselskapet ble å forby sine kunder i å bruke sorte avfallssekker.

Store avfallssekker

Vi har fått mange henvendelser hva dette betyr for våre kunder og besøkende.

Hos HRS har vi ikke lagt inn forbud mot sorte avfallssekker ennå, men oppfordret alle som skal levere avfall hos oss til å bruke gjennomsiktige avfallssekker. Kommer man med sorte avfallssekker, må kunden belage seg på å sprette opp disse og sortere innholdet på vårt kundetorg. Dette er for å sikre at man ikke blander forskjellig typer avfall, at det for eksempel ikke kommer elektriske produkter sammen med trevirke.

Hele avfallsbransjen i Norge kommer til å gå bort fra bruk av sorte avfallssekker, og her vil også HRS etterhvert forby bruk av sorte sekker.

Bruk av poser i egen avfallsdunk

Når det kommer til hvilke poser man bruker til restavfallet i egne dunker, kan man bruke de posene og fargene på poser man ønsker. Om man bruker rosa poser, blå, pose fra kiwi, rema eller spar, har ingenting å si for oss. Avfallet blir likevel hentet. Vi ønsker imidlertid ikke store avfallssekker i restavfallet. Dette fordi de store sekkene kan sette seg fast i dunken under tømming uten at vi merker dette. Kunden vil da oppleve at dunken kan være halvfull selv etter tømming. Har du større mengder avfall i store sekker, kom gjerne innom oss med avfallet.

Har du spørsmål eller lurer på noe, så ta gjerne direkte kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne!

Sist oppdatert: 27. november 2019