Blir ikke dunken din hentet?

Vi får jevnlig tilbakemeldinger om at noen ikke får tømt avfallsdunken på tømmedag. Vi har snakket med sjåførene og det er ofte at dunkene ikke er satt fram på riktig måte.

Hva betyr det for innbyggerne?

Det er viktig for oss at våre sjåfører utøver mest mulig service langs veien. Men de kjører lange ruter og må de ut å snu flere dunker på rutene, kan det bety at de må jobbe overtid. Skjer det ofte, må vi begynne å legge inn forventet overtid på rutene, som igjen betyr at vi må øke renovasjonsgebyret. Med litt hjelp fra innbyggere, så slipper vi det.

Hvorfor må det egentlig være 30 cm mellom dunkene når de hentes av sidelaster?

På de stedene vi kjører sidelaster (de stedene hvor dunkene skal settes med åpningen ut mot veien) ønsker vi at dunkene skal plasseres ut med minst 30 cm mellomrom. Dette er rett og slett for at armene på våre biler skal klare å ta tak rundt dunken uten at den velter.

Her kan du se video om hvordan sidelasteren fungerer.

Her er en guide for riktig plassering av dunken:

Vi minner derfor om hvordan vi ønsker at dunkene skal plasseres. På den måten får sjåførene våre jobbe mest mulig effektivt – og innbyggere slipper å oppleve at dunken ikke er blitt tømt.
Klikk her for utskriftvennlig huskeliste.

Trenger du nye bioposer?

Når du begynner å bli fri for bioposer, knyt en pose på håndtaket til selve dunken (ikke på lokket), så får du en ny rull med poser. Grunnen for at vi ønsker at du ikke skal knyte posen fast på lokket, er at posen ofte setter seg fast og hindrer at lokket åpner seg under tømming. Dette gjelder særlig steder, der vi kjører med vår sidelaster.

Takk for hjelpen! 

Kjør dunken fram til kjørbar vei innen klokken 0700 på tømmedag.
Pass på at dunken står riktig vei. Klistremerket på lokket skal vise hvilken vei du skal plassere dunken.
Pass på at det er god avstand mellom dunkene. Ca. 25-30 cm.
På vinteren må lokket og området rundt boksen ryddes for snø og is. Boksen plasseres på et slett område ved veikant på kjørbar vei.
Boksen må ikke være overfylt.
Får du hentet flere fraksjoner på samme dag, så plasser ut begge dunkene. Husk mellomrom mellom dunkene.
Ikke plasser dunkene for nært gjerder eller andre hindringer.
Farlig avfall, som spraybokser, olje eller annet, må leveres inn på din miljøstasjon.
Bruker du å legge stein på lokket for å holde det igjen, må denne fjernes på tømmedag.
Benytter du avfallsstativ, må dunkene tas ut av stativet og sikring løsnes på tømmedag. Dunkene plasseres ved veikant på kjørbar vei.
Sist oppdatert: 17. september 2019