Årets strandriddere er kåret

Alle som deltok under årets strandryddeaksjon i perioden 29.april til 31.mai, og som registrerte dette i ryddeportalen.no, var automatisk med i trekningen om å bli årets Strandridder i sin kommune.

Som årets Strandridder får vinneren en diplom og 5.000 kroner. Dette er en liten påskjønnelse og takk for alle som er med i den nasjonale ryddedugnaden.

Det nytter å strandrydde

Å være med på strandrydding gjør en forskjell. I 2017 ryddet frivillige i Ofoten opp 20 tonn marint avfall fra fjæra. I 2018 ryddet frivillige i våre 11 kommuner i Ofoten og Sør-Troms 65 tonn marint avfall. Tallene for 2019 er dessverre ikke klare ennå, da det fortsatt er ryddegjenger ute og rydder.

Vi minner om at det fortsatt er mulig å rydde mer utilgjengelige steder også gjennom sommeren. Men da er det ennå viktigere at dere tar kontakt med HRS om plassering og sikring av strandryddeavfall.

Årets Strandridder 2019

TysfjordLions Club Kjøpsvik
BallangenEfjord Grendelag
NarvikEmmenes Barnehage
TjeldsundRamstad Båtforening
EvenesBergvikens Vel
GratangenMontessoriskolen Morgan
LavangenUL Fram
SkånlandUteskolen v/ Grov skole
HarstadMedkila Speidergruppe
KvæfjordFlesnes oppvekstsenter
IbestadSkog – og Breivoll Grendelag

Vinner av årets fotokonkurranse

Foto: Julie Lind-Jæger

I tillegg til årets Strandridder har vi også hatt en fotokonkurranse i forbindelse med strandryddeaksjonen. Vår jury har gått gjennom innsendte bilder og funnet årets vinnerbilde, innsendt av Julie Lind-Jæger.

Juryens begrunnelse: Til tross for dårlig vær, så går vi ut og rydder strendene våre! Det kommer fram i bildet her, og derfor bør det være årets vinnerbilde.

Vi takker alle som har deltatt i årets strandryddeaksjon og gra

Sist oppdatert: 17. september 2019