25-åring slår på stortromma

Returkartonglotteriet feirer i år 25 år i Norge. Fra januar 2022 kan du vinne 100.000 kroner ved å levere inn en drikkekartong.

Tidligere har man nemlig måtte levere inn en kubbe med 6 drikkekartonger i en syvende drikkekartong for å kunne delta i trekningen om 100.000 kroner. Enkeltkartonger ville man bare være med i trekningen om 10.000 kroner. Nå er dette endret. Har du en enkeltkartong, som du skriver navn og telefonnummer på, kan du være med i trekningen om 100.000 kroner.

Narvik på pallplassering

Trodde du det var umulig å vinne på Returkartonglotteriet? Det er det nemlig ikke.

Hvert kvartal trekker ansatte på alle ressursselskaper i Norge ut et fastsatt antall drikkekartonger med navn og nummer. Det er disse som blir sendt inn til den nasjonale trekningen. Det er derfor svært gode sjanser for å vinne. Og i oversikten over flest vinnere pr kommune, havnet Narvik på andreplass med fire vinnere. Oslo kommune kom på første plass med 6 vinnere og Asker kommune kom på tredjeplass

med 3 vinnere. Harstad hadde to vinnere i 2021.

Oversikt over vinnere pr fylke i 2021. Klikk på bildet for større versjon.

Til sammen var det også i år totalt 124 vinnere, hvorpå fire vinnere vant 100.000 kroner hver, og 120 vinnere vant 10.000 kroner hver. Til sammen har Grønt Punkt og Returkartonglotteriet delt ut 1,6 millioner kroner til innbyggere som skriver navn og nummer på drikkekartongene før de gjenvinnes.

– Å dele ut en belønning til noen som er flinke til å kildesortere er utrolig hyggelig. I år håper vi også på deltakerrekord med nye lotteriregler, sier lotteriansvarlig Gunnar Moen i Grønt Punkt Norge.

Les også om noen av årets lokale vinnere: 
– Nå blir det ny pc

– Ny vinner i Returkartonglotteriet

– Er det mulig? Jeg begynner nesten å gråte nå

Miljøet vinner også

Å delta i Returkartonglotteriet er veldig enkelt. Det eneste du må gjøre er å skrive på navn og telefonnummer på drikkekartongen før du kaster den sammen med papiravfallet ditt.

– Men selv om ikke alle kan være vinnere, så vinner miljøet på at drikkekartongene gjenvinnes, sier Moen.

– Å gjenvinne brukte kartonger er langt mindre energikrevende enn produksjon av papir fra nytt trevirke. Bakgrunnen for lotteriet er derfor å øke motivasjonen til å kildesortere, sier Moen.

Dele vinnerlykken din?

Vil du dele vinnerlykken din, kan du selvsagt skrive navnet til noen andre på drikkekartongene. For eksempel et annet familiemedlem, en organisasjon du støtter, en institusjon, barnehage, skoleklasse, idrettslag eller annet. Men det kan være greit at telefonnummeret er ditt, slik at vi får tak i deg og du kan få overbringe de gode nyhetene til den du har skrevet navnet på.

Foto: Grønt Punkt Norge

– Av årets 124 vinnere er 74 kvinner og 40 menn. I tillegg har vi to barnehager, en skole, en svømmeklubb, et behandlingshjem, to familier og et barn.

Husk derfor å skrive navn og telefonnummer på alle drikkekartongene du kaster i papirdunken, enten du kaster de enkeltvis eller som kubber (6 kartonger i en 7.).

Vi ønsker alle våre innbyggere lykke til i årets fire trekninger i Returkartonglotteri. Vi krysser fingrene for at vi får mulighet til å ringe noen av dere og gratulere dere med premie.

Sist oppdatert: 7. januar 2022