Bli med på årets strandryddeaksjon

Date:23. april 2018

Synes du også det er for dumt at havet og strendene våre fylles opp med plast og søppel? Vil du bidra til et renere miljø for oss mennesker men også for dyrelivet?

Her får du vite alt hva du trenger å vite for å delta på årets beste dugnad; Strandryddeuka 5.-13.mai!
(Saken vil bli oppdatert underveis)

Hvem kan delta og hvordan?

Alle kan delta. Bedrifter, barnehage, skoler, enkeltpersoner, venner, nabolag, lag og foreninger.

Dette må du gjøre: 

  • Gå inn på www.holdnorgerent.no/ryddeportalen
  • Register hvor du vil rydde og når/ eller meld deg på en åpen aksjon
  • Ta kontakt med rådhuset i din kommune. Her får du utdelt utstyr og skjema til ryddeaksjonen.
  • Rydd det den strandsonen du ønsker å rydde
  • Meld inn til HRS når du har ryddet. Se viktig info under om plassering av sekker og rapportering til HRS.
  • Nyt en ryddigere strandsone med god samvittighet

Er du en lag eller forening som skal delta, blir du også automatisk med i trekningen om 5.000 kroner og tittelen Årets Strandridder i din kommune.

Mer info om dette her: Vinn 5.000 kroner til ditt lag/forening.

Plassering av sekker og rapportering

For at HRS skal vite om hvor ryddeaksjonene er, er det viktig at alle ryddelag melder dette inn via hold norge rent sin ryddeportal (se link over), eller via dette skjemaet. 

Ettersom vi blir å kjøre mest mulig miljøvennlig, blir vi å legge opp ruter for innsamling etter strandryddeuka. Det er derfor veldig viktig at alle ryddelag sikrer sekkene mot vær og vind.

Vi henter sekkene med våre renovasjonsbiler eller andre biler vi har i området. Dette er store, tunge biler. Det er derfor viktig at sekkene blir plassert ved veier, hvor våre biler kommer seg fram. Sekkene skal plasseres godt synlig ved utkjørsler. Dette er for at våre sjåfører trygt skal kunne laste på sekkene, og samtidig heller ikke være til hinder for annen trafikk.

 Vinn 1.000 kr

Både HRS og Miljødirektoratet er interessert i å se bilder fra strandryddeaksjonen. Både av folk og stemning, men også hva ryddelagene finner på strendene.

Ta gjerne et bilde mens dere rydder, av ryddelaget, en ferdigryddet strand, haugen med avfall dere ryddet – eller for eksempel om dere fant noe spesielt. Last bildet opp på vår facebookside, HRS Hålogaland Ressursselskap, og fortell oss gjerne kort om hvor dere har ryddet.

Vær gjerne kreativ i fotograferingen. Beste bilde vinner 1.000 kroner.

Obs: Bildene kan bli kunne brukt av HRS og Miljødirektoratet for promotering og rapportering av Strandryddeuka, og kan derfor bli publisert på HRS og Miljødirektoratets nettsider og sosiale medier. Fotograf vil selvsagt bli kreditert. Ønsker du ikke at vi skal kunne bruke bildet ditt til dette, er det selvsagt helt greit. Skriv i bildeteksten, når du laster opp bildet, at vi ikke skal dele bildet ditt videre. Dermed er du med i konkurransen, men vi skal ikke bruke ditt bilde til promotering og rapportering av Strandryddeuka.

Rydding utenom strandryddeuka

Vet du om områder som ikke er tilgjengelige for rydding i selve strandryddeuka, men som du ønsker å rydde på et senere tidspunkt? Ta direkte kontakt med oss på avfall@hrs.no, så finner vi en løsning.

 

HRS har fått midler fra Miljødirektoratet for å gjennomføre årets Strandryddeaksjon.