Har samlet inn 31 kilo batterier på en uke!

Date:17. mars 2017

8.mars gikk startskuddet for Batterijakten 2017, en konkurranse som Miljøagentene, barnas miljøorganisasjon, står bak.

Fram til 28. mars skal 4. klassinger over hele landet samle inn batterier til gjenvinning. Det er femte år Batterijakten blir arrangert, og på den tiden har fjerdeklassinger over hele landet samlet inn over 260
tonn brukte batterier.

I år har 4 skoleklasser fra Narvik kommune og to skoleklasser fra Harstad kommune meldt seg på batterijakten.

Feiloppfatning i samfunnet

4 klasse på Lundenes skole på Grytøya er en av skolene i Harstad kommune som har meldt seg på årets Batterijakt.

Til tross for at det bare er 3 elever i 4. klasse, så er engasjementet stort.

– Så vidt jeg vet, er det første gang vi på Lundenes skole er med på Batterijakten, sier kontaktlærer Lisa Arvida Angell som forteller om de engasjerte barna.

Hun forteller at barna har gått fra dør til dør, hovedsakelig på Grytøya, sammen med foreldrene sine for å samle inn batterier.

– En av de tingene vi får høre er at mange ennå tror at batteriene kan kastes i restavfallet. Men det skal de jo ikke, sier hun.

Miljøagentene opplyser på sin side at data fra Miljødirektoratet sier at 50 % av alle husholdningsbatterier blir gjenvunnet. Selv om det er veldig bra, er det dessverre 50 %  av alle husholdningsbatterier som havner i restavfallet. Det er ressurser vi ikke får benyttet om igjen.

Fokus på miljøet

Aurora, Hans Christian og Hans-Petter er 4. klasse på Lundenes skole. På halvannen uke har de samlet inn 31 kilo brukte batterier.

Barna på Lundenes skole er i full sving med å lære om miljøet.

De har allerede hatt fokus på gjenvinning og strøm i fjerde klasse. Det var også derfor det var naturlig for dem å delta på Batterijakten i år.

– Barna synes dette med miljø og gjenvinning er veldig spennende. Og jeg tror at for vår del blir Batterijakten en inngang til å ha større fokus på miljø i skolen, sier hun og forteller at elevene i tredje klasse allerede er blitt lovt deltakelse i neste års Batterijakten.

4.klasse har allerede samlet inn 31 kilo batterier på halvannen uke. Men Batterijakten er ikke over og engasjementet er stort; både hos barna og foreldrene.

– Vi ønsker å samle inn ennå mer batterier. Og selv om vi lærere ikke kan kjøre rundt å samle inn, så har foreldrene sagt seg villige til å komme å hente batterier om noen har noen liggende. Så ta gjerne kontakt med oss, legger hun til.