Fant mengder av isopor i fjæra

Date:21. april 2017

I forrige uke stoppet Jan Robin Bolle tilfeldigvis ved utkjørselen på Langstranda nord for Narvik. Han valgte å rusle en tur i fjæra i retning mot Rombaksbrua – for å få litt frisk luft.

Isoporstjerner i gresset

– Her fant jeg dessverre mye søppel. Men det som overrasket meg mest var at jeg ved Rombaksbrua fant en hel sekk med isopormateriale av den typen som brukes som støtabsorberende materiale i esker under transport.

Sekken han fant var intakt og de små isoporstjernene lå i sekken. Men så ruslet han videre og oppdaget at det har vært flere sekker med isopor. Disse var det tydelig gått hull på, for det lå isoporstjerner over alt.

– Det var et trist syn og handlingsplikten til å gjøre noe med dette, meldte seg umiddelbart, sier han.

Oppfordrer til å bidra

Derfor dro Bolle og kona tilbake til Langstranda noen dager etterpå, utstyrt med rive og avfallsekker. I løpet av noen timer hadde de ryddet 80 kilo med søppel og isopor.
Han ringte til HRS, og fikk levert avtalt å levere det der. Til tross for at det var helligdag.

– Vi oppdaget også at det var en tredje sekk med isopor som har havnet ute i naturen. Vi ryddet det vi klarte, men det er ennå isopor igjen ute i naturen.

Bolle bor ikke i området, og håper derfor at noen andre kan ta en liten ryddedugnad for å få inn resten av isoporen.

– Det er mye søppel i området, men akkurat nå er det kanskje viktigst å fokusere på å få opp isoporen før våren kommer og gresset begynner å gro. Men nå er det godt synlig og kan fjernes på en enkel måte, sier han.

Jan Robin Bolle har laget en video på sin egen youtube-kanal, hvor han viser og forteller han problemet.