Husholdningsavfall – Matavfall

Husholdningsavfall – Matavfall

Her legges rester av matavfall, teposer, kaffegrut, kaffefilter, blomster og blomsterjord. Knyt knute på bioposen og legg den direkte i dunken ute. Vær oppmerksom på at tobakk og snus, emballasje på matvarer og aske IKKE skal kastes i matavfallet.

Husk at det er kun bioposer som skal benyttes til å ha avfallet i. De miljøvennlige bæreposene som en del matvarekjeder benytter er ikke brukbare til dette.

Rakner posene?

Bioposene er laget av nedbrytbart materiale, og vil derfor etterhvert brytes ned. Avhengig av hvordan posene er blitt lagret, tar det ca. 1-1,5 år etter produksjonsdato at posene begynner å rakne. (Produksjonsdato står oppgitt på hver pose i form av uke/år). Når posene begynner å rakne, er det bare å henge en pose på dunken (se nedenfor), så får du ny. Gamle poser kan kastes sammen med matavfall.

Fri for poser?
Når du begynner å nærme deg slutten på rullen med bioposer; ta en av posene og knyt den fast på dunken ute. Dette er et signal til renovatørene om at du begynner å gå fri, og de vil legge igjen en ny rull til deg.